Werkwijze

Als we eenmaal in contact met je zijn, is de eerste stap het door nemen van je CV. Hierbij kijken we kritisch naar je opleidingen, certificeringen en arbeidsverleden; wat voor functies je hebt bekleed, hoe lang je daar actief was, en jouw specifieke verantwoordelijkheden. Ook bespreken we jouw ervaring met verschillende talen, technieken en frameworks.

Daarna leren we je graag wat beter kennen in een persoonlijk gesprek: jouw achtergrond, motivatie voor een nieuwe baan, en natuurlijk: je ambities! Vaak vragen we ook een stukje voorbeeldcode om aan de werkgever te kunnen tonen wat jij in huis hebt.

Is er vanuit een werkgever interesse in je profiel, dan komen we direct bij jou terug. Spreekt de werkgever en functie jou aan, dan gaan we over tot het organiseren van een eerste sollicitatiegesprek.

Wij coachen je gedurende het hele sollicatieproces. Samen doen we een goede voorbereiding op het gesprek, eventueel oefenen we dit meerdere keren met je. Wij zorgen dat jij zelfverzekerd en voorbereid het sollicitatiegesprek in gaat.

Is het gesprek positief verlopen, dan dan volgt er -afhankelijk van de werkgever – een tweede gesprek, proefopdracht, of zelfs een aanbod. Gaat het gesprek niet goed, koppelen wij dit direct door met duidelijke feedback waarom.

Ben je succesvol door de gesprekken en eventuele proefopdrachten gekomen, dan is de laatste stap een aanbod. Deze nemen wij samen met jou door. Mochten er vragen of aanpassingen zijn dan overleggen wij dit met de werkgever totdat er een akkoord is bereikt.

Gedurende het hele process ben je in elk stadium persoonlijk betrokken: beginnend bij je CV tot het tekenen van je contract. Met onze coaching zorgen wij ervoor dat je snel en succesvol je volgende carrièrestap kan zetten!